Vaječná bábovka s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 dkg Čokoláda hořká
  • 30 dkg Máslo čerstvé
  • 15 dkg Ořechy vlašské
  • 20 dkg Cukr krupice
  • 30 dkg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2132 kcal
  • Sacharidy 187 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 187 g
  • Cholesterol 614.7 mg
  • Draslík 1166.8 mg
  • Vláknina 21276 mg
  • Vitamín A 21276 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 118.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve máslem vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 °C.

  • 2

    V míse smícháme žloutky, máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme bílky a vmícháme společně do připravené směsi. Vše důkladně promícháme společně s drcenou čokoládou a ořechy. Hotové těsto přelijeme do připravené formy.

  • 3

    Pečeme zhruba 75 minut.

  • 4

    Hotovou bábovku necháme krátce vychladnout a poté vyklopíme, krájíme a servírujeme, až když je bábovka zcela vychladlá.

Komentáře k receptu