Nevážená bábovka se šlehačkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Cukr krupice
  • 500 ml Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 234.9 mg
  • Draslík 341 mg
  • Vláknina 6376.7 mg
  • Vitamín A 6376.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.

  • 2

    Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu