Dvoubarevná bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Tuk
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Čokoláda bílá
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Káva instantní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Káva instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 129.9 mg
  • Draslík 211.4 mg
  • Vláknina 64.8 mg
  • Vitamín A 64.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme tuk, cukr a celá vejce, přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Oddělíme jednu třetinu hmoty. Zamícháme do ní instantní kávu promíchanou s 1 polévkovou lžící horké vody.

  • 2

    Do vymazané formy dáme polovinu světlé hmoty, pak dáme kávovou hmotu

  • 3

    a nakonec světlou.

  • 4

    Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je bábovka dobře propečená. Necháme ji chvíli vychladnout, potom ji obrátíme na mřížku a necháme úplně vychladnout.

  • 5

    Připravíme polevu:

  • 6

    V hrnci smícháme máslo, mléko a kávu, vše za stálého míchání zahřejeme, až je poleva hladká. Sejmeme ze sporáku a zašleháme moučkový cukr — poleva musí být lesklá a hladká.

  • 7

    Polevu necháme prochladnout a pak ji nalijeme na bábovku, aby byla celá politá. Necháme ztuhnout.

  • 8

    Bílou čokoládu rozpustíme v žáruvzdorné misce nad pánví horké vody. Necháme ji trochu zchladnout. Bílé linky nastříkat z papírového kornoutku.

Komentáře k receptu