Ořechová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 254.2 mg
  • Vláknina 3020.5 mg
  • Vitamín A 3020.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve smícháme šlehačku s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše ušleháme, vmícháme mouku, kypřicí prášek a nasekané ořechy.

  • 2

    Bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou. Vlijeme třetinu těsta, poté druhou třetinu smíchanou s kakaem a opět bílou třetinu těsta.

  • 3

    Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 60minut. Bábovka je hotová když se přestane těsto lepit na špejli.

  • 4

    Vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a po vychladnutí podáváme.

Komentáře k receptu