Rakouská bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 70 g Hrozinky
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 g Ořechy vlašské
  • 70 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 40 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 135.7 mg
  • Draslík 231.6 mg
  • Vláknina 5743.8 mg
  • Vitamín A 5743.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve namočíme rozinky do vlažné vody s rumem.

  • 2

    Z poloviny mouky, droždí, mléka a 40ml zpracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 3

    Poté přidáme okapané rozinky, zbytek mouky, drcené ořechy, máslo, cukr, vejce, žloutky, špetku soli a znovu propracujeme.

  • 4

    Necháme znovu vykynout do dvojnásobného objemu.

  • 5

    Z těsta vyválíme šišku a vložíme do máslem vymazané bábovkové formy. V troubě předehřáté na 180C pečeme asi 50minut.

  • 6

    Hotovou bábovku necháme cca 10min odpočinout a vyklopíme. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu