Šlehaná bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Tuk
  • 50 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 170 mg
  • Draslík 46.7 mg
  • Vláknina 1200 mg
  • Vitamín A 1200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky jeden po druhém. Potom přisypáváme mouku smíchanou se Solamylem a vanilkovým cukrem a nakonec přidáme rozpuštěné máslo, které lehce vmícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Do části těsta můžeme přidat kakao. Pečeme asi 45 minut.

Komentáře k receptu