Smažený hermelín s brusinkovou omáčkou
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Strouhanka
- 370 g Brusinky
- 140 g Cukr krystal
- 400 g Hranolky do trouby
- 100 ml Voda pitná
- 75 ml Džus brusinkový
- 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 1 ks Pomeranč
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.67 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 14 g
- Sodík 22 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 91.3 mg
- Draslík 33.9 mg
- Vláknina 37.5 mg
- Vitamín A 37.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hermelíny podélně přepůlíme a obalíme v trojobalu. Osmažíme na oleji.
-
2
Podáváme s hranolky a brusinkovou omáčkou, kterou připravíme tak, že svaříme brusinky s vodou, cukrem, pomerančovou kůrou a brusinkovým džusem.