Bifteky s česnekovým máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 4.7 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 117 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 1555 mg
  • Vitamín A 1555 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme máslo, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Směs přemístíme do středu pečícího papíru, který srolujeme tak, aby vznikl váleček o průměru asi 3 cm a vložíme asi na 1 hodinu do chladničky ke ztuhnutí.

  • 2

    Bifteky osolíme, opepříme a ve velké pánvi na oleji orestujeme. Středně propečený biftek smažíme 2 minuty z jedné strany a 3 minuty z druhé strany. Hodně propečený biftek smažíme o 1 minutu déle z každé strany. Záleží také na výšce masa.

  • 3

    Ztuhlé máslo vyjmeme z chladničky, nakrájíme na plátky a ihned poklademe na ještě horké bifteky. Servírujeme s hranolky a oblohou.

Komentáře k receptu