Polévka bramborový protlak

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 460 g Brambory
  • 7 g Sůl
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 198.2 mg
  • Vláknina 2384 mg
  • Vitamín A 2384 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pečlivě propláchneme. Rozkrájíme je, zalijeme vroucí vodou, mírně osolíme, uvaříme doměkka a scedíme. Odvar z brambor použijeme k přípravě polévky.

  • 2

    Scezené brambory prolisujeme a rozšleháme s vařícím mlékem na jemnou kaši, kterou za stálého šlehání zředíme vařícím odvarem z brambor.

  • 3

    Polévku ještě krátce povaříme a zjemníme máslem.

  • 4

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu