Buchty z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené ve slupce
  • 120 g Cukr krupice
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 15 g Droždí sušené
  • 850 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Olej olivový extra panenský
  • 200 g Marmeláda jahodová
  • 25 g Tuk
  • 320 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 582 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 535 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 65.8 mg
  • Draslík 233.7 mg
  • Vláknina 9462 mg
  • Vitamín A 9462 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy a rozmačkáme šťouchadlem. Máslo utřeme s cukrem a přidáme k vychladlým bramborám. Do hrnku nalijeme teplou vodu, přidáme droždí a rozmícháme. Přilijeme do mísy, osolíme, přidáme vejce, mouku a vypracujeme hladké těsto. Překryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba hodinu. Z těsta v dlaních vyválíme koule, těsto by mělo vystačit asi na 40 - 45 kousků. Pekáč vymažeme tukem, vyskládáme do něj koule, potřeme olejem, překryjeme utěrkou a necháme kynout ještě půl hodiny.

  • 2

    Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 190°C asi 20 až 25 minut.

  • 3

    Buchty oddělíme od sebe, upravíme na servírovací mísu a podáváme s marmeládou.

Komentáře k receptu