Ryba gratinovaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Filé rybí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 357 mg
  • Bílkoviny 114 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 211.9 mg
  • Draslík 47.5 mg
  • Vláknina 487.7 mg
  • Vitamín A 487.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu naporcujeme, osolíme a na másle opečeme na každé straně 5 minut.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a svaříme na hustší omáčku. Necháme ji částečně vychladnout. Poté přimícháme žloutky a a polovinu strouhaného sýra.

  • 3

    Máslem vymažeme zapékací mísu, naskládáme do ní upečenou rybu, posypeme ji petrželovou natí, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem smíchaným se dvěmi lžícemi strouhané housky. Povrch zakapeme máslem zbylým po opékání ryby.

  • 4

    Zapečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.

  • 5

    Jako přílohy podáváme brambory nebo saláty.

Komentáře k receptu