Švýcarské vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 40 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 165.1 mg
- Draslík 379.5 mg
- Vláknina 1987.5 mg
- Vitamín A 1987.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek sýru a šunky a přeložíme na půlky. Okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami nebo párátky.
-
2
Připravené řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.