Švýcarské vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 80 g Šunka dušená
  • 100 g Strouhanka
  • 60 g Olej stolní
  • 400 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 165.1 mg
  • Draslík 379.5 mg
  • Vláknina 1987.5 mg
  • Vitamín A 1987.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek sýru a šunky a přeložíme na půlky. Okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami nebo párátky.

  • 2

    Připravené řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu