Mandlové medailonky s pepřovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 100 g Majonéza
  • 800 g Vepřová panenka
  • 100 g Mandle plátky
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 962 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 172.2 mg
  • Draslík 1616.7 mg
  • Vláknina 5630.4 mg
  • Vitamín A 5630.4 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omyté vepřové panenky nakrájíme medailonky, osolíme je a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce, v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlích.

  • 2

    Medailonky pečeme po obou stranách na oleji na pánvi dozlatova.

  • 3

    Příprava omáčky: Omytá rajčata zbavená semínek nakrájíme na kostičky a smícháme s majonézou a smetanou. Osolíme, okořeníme drceným zeleným pepřem a nasekaným koprem. Omáčku přelijeme přes očištěné, nahrubo nakrájené okurky.

  • 4

    Medailonky podáváme s omáčkou a čerstvým bílým pečivem.

Komentáře k receptu