Bosenský hrnec
Suroviny
- 300 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Jehněčí maso
 - 30 g Vepřové maso libové
 - 100 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Paprika zelená
 - 100 g Rajčata
 - 100 g Lilek
 - 100 g Cuketa
 - 150 g Slanina vepřová
 - 100 g Zelí hlávkové bílé
 - 100 g Kapusta růžičková
 - 100 g Květák
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 l Víno bílé
 - 0.5 dl Olej slunečnicový
 - 1 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 690 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 107.5 mg
 - Draslík 511 mg
 - Vláknina 8950 mg
 - Vitamín A 8950 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 45 mg
 - Vitamín E 4.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 724.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.
 - 
                                2
Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.
 - 
                                4