Dušené kuře na zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 7.69 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Rajčata
  • 3 ks Paprika zelená
  • 1 ks Lilek
  • 1 dl Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 12 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 870 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 4968 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 256.8 mg
  • Draslík 1408.1 mg
  • Vláknina 12307.6 mg
  • Vitamín A 12307.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na větší kousky. Z kostí a kůže uvaříme silný kuřecí vývar. Kuřecí maso osmažíme na rozpáleném másle (80 g) dozlatova. Lilky oloupeme, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme 30 minut "vypotit".

  • 2

    Po 1/2 hodině lilky propláchneme studenou vodou a necháme odkapat.

  • 3

    Oloupanou cibuli a omytá rajčata nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, omyté a očištěné brambory na plátky.

  • 4

    Na 80 g másla zpěníme cibuli, přidáme lilek a papriky. Na ně poklademe opečené kuřecí maso, na které položíme plátky rajčat.

  • 5

    Osolíme, zalijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou maso se zeleninou pomalu dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme brambory a vše vaříme doměkka. Uvařené jídlo dosolíme podle chuti, ochutíme ještě zázvorem a drobně posekanou zelenou petrželkou.

  • 6

    Kuře se zeleninou podáváme horké.

  • 7

Komentáře k receptu