Mník se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mník
  • 600 g Brambory pečené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Víno bílé
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 379 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1668.1 mg
  • Vláknina 26589.5 mg
  • Vitamín A 26589.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mníka ořežeme filety, osolíme, opepříme a obalíme jako řízečky v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a řízečky usmažíme.

  • 3

    Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme také na kostičky. Petrželku posekáme na jemno.

  • 4

    Do hrnce vložíme cibuli, rajčata, petrželku, osolíme, opeříme a zalijeme bílým vínem. Povaříme 10 minut. Do vařené zeleniny vmícháme 2 lžíce másla a zakapeme citronovou šťávou.

  • 5

    Řízečku rozdělíme na talíře a přelijeme zeleninovou omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Komentáře k receptu