Kuře z Vaucluse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 1500 g Kuře
  • 80 g Anglická slanina
  • 80 g Rajčata
  • 60 g Olivy černé
  • 5 g Petržel kudrnka
  • 80 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1142 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 294.9 mg
  • Draslík 866.6 mg
  • Vláknina 2019.5 mg
  • Vitamín A 2019.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáče nalijeme olivový olej a přisypeme na nudličky nakrájenou slaninu. Pekáč vložíme do trouby a slaninu necháme trochu orestovat.

  • 2

    Mezitím omyjeme kuře, osolíme, opepříme a přidáme do pekáče ke slanině. Necháme asi minutu smažit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata, podlijeme vínem, vložíme snítku petrželky a prolisovaný česnek.

  • 3

    Asi v polovině pečení přidáme olivy bez pecek, které pokrájíme na plátky. Kuře dopečeme.

Komentáře k receptu