Telecí řízky na pařížský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 16 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 246.3 mg
- Draslík 2000.9 mg
- Vláknina 57064 mg
- Vitamín A 57064 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. V hmoždíři roztlučeme pepř. Do masa vetřeme sůl, roztlučený pepř a worcesterskou omáčku a necháme několik minut odležet.
-
2
Vejce rozšleháme v hlubokém talíři. Na druhý talíř dáme mouku a řízky obalíme nejdřív v mouce a potom ve vajíčku.
-
3
Na pánvi rozpustíme máslo a telecí řízky na něm smažíme 4 minuty z každé strany.
-
4
Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Pařížské telecí řízky podáváme zdobené citronovými plátky a posypané pažitkou.