Burgundská omáčka s hovězím masem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Žampiony čerstvé
- 5 g Nové koření celé
- 10 g Tymián sušený
- 10 g Fenykl obecný
- 5 g Pepř černý celý
- 20 g Jíška instantní
- 10 g Pomerančová kůra
- 200 g Cibule červená
- 750 ml Víno červené
- 3 ks Bobkový list
- 6 ks Jalovec
- 3 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí libové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 22 g
- Sodík 648 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1401.8 mg
- Vláknina 10189.8 mg
- Vitamín A 10189.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut.
-
2
Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.