Burgundská omáčka s hovězím masem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Nové koření celé
  • 10 g Tymián sušený
  • 10 g Fenykl obecný
  • 5 g Pepř černý celý
  • 20 g Jíška instantní
  • 10 g Pomerančová kůra
  • 200 g Cibule červená
  • 750 ml Víno červené
  • 3 ks Bobkový list
  • 6 ks Jalovec
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 1401.8 mg
  • Vláknina 10189.8 mg
  • Vitamín A 10189.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky o velikosti 4 cm. Rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a opepříme. Přidáme červené víno, tymián, bobkový list, jalovčinky, pepř, nové koření, fenykl, pomerančovou kůru a česnek. Zakryté dusíme 70-80 minut.

  • 2

    Mezitím oloupeme cibuli a podélně ji nakrájíme na tenké proužky. Očistíme houby a spolu s cibulí je na másle osmažíme dokřupava. Vyjmeme maso a šťávu protřeme sítem. Lehce ji zahustíme jíškou, vložíme do ní opět maso a přidáme žampiony a cibuli. Podle chuti osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu