Vepřové maso ve smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 300 g Vepřový bok
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 300 ml Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 972 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 208.8 mg
  • Draslík 540.5 mg
  • Vláknina 3179.4 mg
  • Vitamín A 3179.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2028.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oba druhy masa nakrájíme na kostky, celer nahrubo, vložíme do horkého vývaru, osolíme a vaříme 45 minut. Vývar se částečně odpaří. Maso i celer vyjmeme, celer rozmačkáme šťouchadlem. V zakysané smetaně rozmícháme mouku se žloutkem a nalijeme do vývaru, přidáme ještě hořčici a důkladně promícháme. Dochutíme solí, pepřem a vmícháme kousek másla. Maso s celerem vrátíme do omáčky a prohřejeme, již nevaříme.

Komentáře k receptu