Pečené kuře na tymiánu s citronem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 459 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 285.8 mg
  • Draslík 783.4 mg
  • Vláknina 2774.8 mg
  • Vitamín A 2774.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře naporcujeme a rozložíme do pekáče. Nastrouhanou kůru z 1 citronu promícháme v misce s rozdrceným česnekem, olejem, lístky tymiánu a máslem. Osolíme, opepříme a vše dobře utřeme. Ochuceným máslem potřeme porce kuřete a do pekáčku vložíme na dílky nakrájený citron, ze kterého jsme ostrouhali kůru. Zalijeme vínem a v troubě vyhřáté na 200 °C pečeme 50-60 minut za občasného přelévání vypečenou šťávou.

  • 2

    Podáváme s americkými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu