Jehněčí na rozmarýnu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Jehněčí kýta
  • 75 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 549 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 170.8 mg
  • Draslík 526.7 mg
  • Vláknina 3662.9 mg
  • Vitamín A 3662.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme. Rozmarýn trochu roztlučeme ve hmoždíři, na talíři smícháme s moukou. V hlubokém talíři ušleháme vajíčko s 1 lžičkou vody. Strouhanku dáme na mělký talíř.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Řízky osolíme a opepříme, obalíme ve směsi mouky a rozmarýnu, pak ve vajíčku a ve strouhance. Smažíme z obou stran na středně velkém plameni 3-4 min. dozlatova.

  • 3

    Řízky necháme okapat na papírové utěrce a ozdobené čtvrtkami citronu servírujeme hodně horké.

Komentáře k receptu