Vepřové na medu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule perlová
  • 200 g Chutney mangové
  • 100 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 550 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1072 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 97.6 mg
  • Draslík 464.5 mg
  • Vláknina 2555 mg
  • Vitamín A 2555 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky 2 x 2 cm velké.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova.

  • 3

    Očistíme perlovou cibuli. Mraženou polévkovou směs (mrkev, celer, petržel, květák, růžičková kapusta..) propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a necháme odkapat.

  • 4

    V misce smícháme sherry ocet, med, sójovou omáčku, koření s polovinou hovězího vývaru a směs promícháme s masem. Zeleninu s cibulkou po chvíli doložíme k masu a dusíme za občasného promíchání skoro 20 minut pod pokličkou. Masovou směs podle potřeby dochutíme sójovou omáčkou nebo solí.

  • 5

    Z pánve pomocí děrované naběračky vybereme všechno měkké maso i se zeleninou a odložíme ho do mísy. Ve woku do zbylého vývaru přimícháme Maizenu, kterou jsme si rozmíchali v druhé polovině hovězího vývaru a krátce povaříme do zhoustnutí. Pak do zahuštěného vývaru vrátíme maso se zeleninou, promícháme, rozdělíme porce na talíře. Na dochucení ke každé porci podáváme v misce mangové čatní.

Komentáře k receptu