Kuřecí čtvrtky na citronu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Tymián čerstvý
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 2 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 1628 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 125.7 mg
  • Vláknina 15235 mg
  • Vitamín A 15235 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kůži na kuřecích čtvrtkách hustě propícháme vidličkou nebo jehlou na špízy. Osolíme a dáme do nekovové mísy.

  • 2

    V jiné míse smícháme olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, prolisovaný česnek, tymián, sůl a pepř, marinádu nalijeme na maso, zakryjeme a necháme v lednici 2 hodiny uležet.

  • 3

    Uleželé maso vložíme do máslem vymazaného pekáčku a pečeme 45 minut dozlatova, průběžně potíráme marinádou.

Komentáře k receptu