Kuře po provensálsku s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Ančovičky konzervované
  • 250 g Rajčata
  • 30 g Oregano čerstvé
  • 50 g Olivy černé
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 681 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2718 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 191.9 mg
  • Draslík 1599.3 mg
  • Vláknina 5717.5 mg
  • Vitamín A 5717.5 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí řízky naklepeme přes mikroten, nasolíme, opepříme, potřeme česnekem a na rozpáleném oleji opečeme v hlubší pánvi ze všech stran dozlatova. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zakryjeme a dusíme na mírném ohni 25 minut, až maso změkne. Maso přendáme do mísy a uchováme teplé v troubě.

  • 2

    Do pánve přisypeme nakrájené žampiony a restujeme 3 minuty na mírném ohni, zaprášíme moukou, zalijeme vínem a vývarem a necháme za občasného míchání 10 minut povařit, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Rajčata rozkrájíme na malé kousky, smícháme s čerstvým oreganem a přidáme do omáčky. Necháme asi 5 minut povařit, přidáme nakrájené olivy a ančovičky a ještě 2 minuty povaříme. Servírujeme na hlubokém talíři ozdobené snítkou bazalky.

Komentáře k receptu