Jehněčí s rýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1024 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 176 g
 - Sodík 1069 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 135 mg
 - Draslík 937.9 mg
 - Vláknina 8987.3 mg
 - Vitamín A 8987.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 794.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě propranou řýži vaříme do poloměkká přibližne 10 minut. Připravenou řýži odstavíme a necháme schladit.
 - 
                                2
Na plátky nakrájené maso spolu s nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme na rozpáleném oleji. Umyjeme mrkev a na hrubším struhadle ji nastrouháme. Vychladlou řýži osolíme, opepříme a půlku dáme na pekáč. Na řýži naskládáme plátky masa a mrkev, které taky osolíme a opepříme. To samé opakujeme ještě jednou.
 - 
                                3
Nakonec zalijeme vývarem z bujónu a v troubě zapékáme 20-30 minut.