Jehněčí kotlety s rozinkovou rýží
Suroviny
- 10 g Petržel - nať
 - 300 g Rýže loupaná
 - 100 g Hrozinky
 - 200 ml Olej olivový
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Kardamom
 - 4 ks Cibule
 - 8 ks Jehněčí kotlety
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Šafrán
 - 6 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 0.44 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1345 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 83 g
 - Sodík 910 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 103 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 1236.2 mg
 - Vláknina 12520.5 mg
 - Vitamín A 12520.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme skořici, kardamom, citronovou šťávu a olej. Přidáme polovinu najemno nakrájené cibule a česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Marinádou přelijeme omyté a osušené kotlety. Necháme odležet asi 1 hodinu.
 - 
                                2
Zbylý česnek a cibuli osmahneme na oleji. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Okořeníme šafránem, přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. K rýži přidáme omyté rozinky.
 - 
                                3
Připravené kotlety grilujeme po každé straně 5 minut a občas je potřeme marinádou.
 - 
                                4
Podáváme s rozinkovou rýží a dílky citronu.