Skopové s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Artyčoky
  • 360 g Cibule
  • 6 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Rajčata
  • 750 g Skopová plec
  • 6 g Bobkový list
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 40 ml Olej olivový
  • 300 ml Víno bílé
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 738.1 mg
  • Vláknina 18951 mg
  • Vitamín A 18951 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso a cibuli pokrájíme na větší kousky a osmahneme na rozpáleném oleji. Poprášíme moukou a podlijeme vínem a vývarem. Osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek, pokrájené rajče a bylinky. Směs uvedeme k varu.

  • 2

    Artyčoky zbavíme stonků a tvrdých štětů, rozčtvrtíme a přidáme do směsi. Přiklopené dusíme 120 minut, dle potřeby doléváme vodu.

Komentáře k receptu