Jitrnice v pivní omáčce
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Jitrnice domácí
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 3 šálek Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Perník
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 127 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 695.8 mg
- Vláknina 29689 mg
- Vitamín A 29689 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku vaříme pivo s kořením, solí a kořenovou zeleninou. Po pár minutách stáhneme z plamene, zašleháme nastrouhaný perník s moukou a sójovou omáčku. Do omáčky vložíme jitrnice a 10 minut dusíme pod poklicí. Poté jitrnice naložíme na talíře, omáčku propasírujeme a přelijeme s ní jitrnice.