Jitrnice pečené na česnekových bramborách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 ks Jitrnice domácí
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Majoránka čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 991 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 1419.8 mg
  • Vláknina 12592.2 mg
  • Vitamín A 12592.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme 10 minut ve slupce.

  • 2

    Scedíme a každou bramboru promáčkneme.

  • 3

    Nandáme do pekáčku, přidáme neloupané stroužky česneku, osolíme a zakapeme sádlem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut, dozlatova.

  • 5

    Před koncem pečení posypeme majoránkou a přidáme jitrnice aby se prohřály. Dle chuti přidáme sádlo.

Komentáře k receptu