Jehněčí perské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jehněčí kýta
  • 250 g Kuskus
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 4 stroužek Česnek
  • 2.25 dl Jogurt bílý
  • 5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máta
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 104.4 mg
  • Draslík 756.8 mg
  • Vláknina 6076.4 mg
  • Vitamín A 6076.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt, pepř a rozetřený česnek, až vznikne marináda. Z jehněčího masa si nakrájíme 6 řízků a potřeme z obou stran citronovu šťávou, poté přes ně vylijeme marinádu. Přikryjeme a necháme 3 hodiny marinovat.

  • 2

    Do zapékací mísy dáme kuskus a zalijeme ho vařící vodou. Necháme stát 5 minut, poté procedíme a necháme stát v cedníku. Povaříme v páře nad pomalu se vařící vodou cca 8 minut. Přidáme citronovou šťávu, olej, rajčata, nasekanou cibuli, bylinky, pepř a sůl a necháme stát.

  • 3

    Maso grilujeme 15 minut a jednou obrátíme. Podáváme s kuskusem.

Komentáře k receptu