Marinovaný opékaný losos se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 400 g Mrkev kořen
  • 200 g Sójové výhonky
  • 20 g Zázvor celý
  • 6 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Olej sezamový
  • 6 polévková lžíce Omáčka Teriyaki
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 248 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 835 mg
  • Vláknina 8328.8 mg
  • Vitamín A 8328.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme si plátky lososa, opatrně je osušíme a naporcujeme je na malé kousky o velikosti asi 1 x 2 cm. Vložíme do misky a zakápneme 4 polévkovými lžícemi omáčky teriyaki, v níž necháme rybu marinovat.

  • 2

    Očistíme sójové výhonky a rozkrájíme je na asi 2 cm dlouhé kousky, mrkev oškrábeme a pokrájíme na cca 3 mm silná kolečka, omyté jarní cibulky také pokrájíme na kolečka.

  • 3

    Mezitím si ve woku rozpálíme 3 polévkové lžíce oleje, na kterém po dobu 4 min opékáme zázvor společně s pokrájenou zeleninou: sójovými výhonky, mrkví a cibulkou. Vlijeme zbylé 2 polévkové lžíce omáčky teriyaki, osolíme, opepříme a ještě promícháme. Vyjmeme z woku a uložíme v pokojové teplotě.

  • 4

    Z naložené ryby nyní osušíme marinádu, osolíme, opepříme a lehce obalíme ve škrobu. Zbylý olej nalijeme do woku a rozehřejeme a vhodíme na něj rybu. Opékáme 4 minuty.

  • 5

    Nakonec vyjmeme z pánve a vkládáme do misek společně s opečenou zeleninou.

Komentáře k receptu