Skopové řízky obalované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Skopová kýta
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Strouhanka
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 150 g Omáčka cikánská
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 947 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 185 mg
  • Vláknina 3617.2 mg
  • Vitamín A 3617.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou kýtu vcelku vložíme do vroucí vody, přidáme celer, mrkev, petržel, okořeníme celým pepřem, osolíme a povaříme půl hodiny. Maso vyjmeme, necháme částečně vychladnout a nakrájíme na plátky. Maso obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Smažené skopové řízky podáváme s pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu