Hovězí kýta s petrželovo - hořčičnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Hřebíček
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Mléko nízkotučné
  • 1.25 kg Hovězí kýta
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 123.4 mg
  • Draslík 1557.5 mg
  • Vláknina 36427.7 mg
  • Vitamín A 36427.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu, ponoříme do ní hovězí maso, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, celý pepř a hřebíčky, bobkový list a jablečný ocet. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu a 10 minut. Uvařené maso vyjmeme a odlijeme si šálek vývaru.

  • 2

    Omáčku připravíme takto: Na mírném ohni v kastrůlku rozehřejeme tuk s nízkým obsahem cholesterolu a dáme bokem, vmícháme hladkou mouku a hořčici, přilijeme vývar a mléko a opět na mírném ohni přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme petržel a podle chuti okořeníme.

  • 3

    Uvařené maso nakrájené na tenké plátky, naskládáme na talíř a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu