Hovězí steaky s oreganem a tykví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tykev
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Pastinák
  • 0.5 hrst Roketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 plátek Hovězí maso přední
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 189.6 mg
  • Vláknina 11337.8 mg
  • Vitamín A 11337.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do nízké keramické mísy naskládáme hovězí plátky ze žebírek (1 plátek asi 160g). Citronovou šťávu, prolisovaný česnek, čerstvé nasekané oregano, sůl a pepř smícháme v malé misce. Vzniklou směs vetřeme do hovězích plátků.

  • 2

    Na kostky nakrájenou dýni (tykev) a oloupané nakrájené pastiňáky nasypeme na plech s pečicím papírem, potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a 20-25 minut opékáme dozlatova.

  • 3

    Pod rozpálený gril vsuneme ochucené plátky a z obou stran pečeme 3-4 minuty.

  • 4

    Hotové steaky podáváme s opečenou tykví a pastiňákem, zdobíme lístky rokety.

Komentáře k receptu