Smažený fogoš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Candát obecný
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 ml Olej stolní
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2122 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 168.5 mg
  • Vláknina 13928 mg
  • Vitamín A 13928 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.7 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a šupin zbavené candáty omyjeme, osušíme a po stranách uděláme příčné zářezy. Ze všech stran osolíme a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Mouku smícháme se sladkou paprikou, ryby v ní obalíme a na rozpáleném oleji smažíme z obou stran. Přitom je obloukovitě ohneme, aby se otevřely zářezy.

  • 3

    Upečené položíme na mísu, dozdobíme plátky citronu a podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.

Komentáře k receptu