Pečené kuře se zázvorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1600 g Kuře
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Anýz celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 plátek Zázvor nakládaný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Sirup zázvorový
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 789 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 249.6 mg
  • Draslík 711.6 mg
  • Vláknina 2576.2 mg
  • Vitamín A 2576.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapneme troubu na 220°C. Nůžkami na drůběž u 2 malých kuřat přestříhneme prsní kosti a rozdělíme od sebe, ale tak, aby půlky zůstaly spojené. Do pekáče je položíme rozříznutou stranou dolů.

  • 2

    Pomerančovou šťávu z 1 pomeranče, sójovou omáčku, zázvorový sirup a mletou skořici smícháme a nalijeme na kuřata, osolíme, opepříme a obložíme dílky z 1 pomeranče. Na každou 1/2 kuřete položíme 1/2 lžičky másla, plátky česneku, kousek okapaného konzervovaného plátku zázvorového stonku a 1 hvězdičku anýzu.

  • 3

    Za občasného podlévání pečeme 25 minut, maso se propeče a na povrchu zhnědne, potom kuře přendáme na talíře a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu