Matjesy v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Matjesy - filet
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 180 g Mouka polohrubá
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 86.6 mg
  • Vláknina 3330 mg
  • Vitamín A 3330 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme pivo s olejem, vejci, solí a vmícháme mouku. V hladkém těstíčku namáčíme matjesové filety, které jsme předem obalili v hladké mouce.

  • 2

    Filety smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu