Jelení plátky grilované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb konzumní
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření mleté
  • 1 g Tymián sušený
  • 2 g Jalovec
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 10 g Koření grilovací
  • 1 g Paprika mletá pálivá
  • 20 g Solamyl
  • 1000 g Jelení kýta
  • 40 g Kečup ostrý
  • 1 g Kmín mletý
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 250 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 800 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1152 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 170.9 mg
  • Draslík 755.9 mg
  • Vláknina 2489 mg
  • Vitamín A 2489 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jelení kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, do misky vlijeme olej, pivo, přikápneme sojovou omáčku, přidáme mletou papriku, pálivou papriku, prolisovaný česnek, kmín, sůl, pepř, mletý jalovec, nové koření, tymián, kečup, grilovací koření, vejce, Solamyl a důkladně promícháme. Touto marinádou plátky masa potíráme, zvolna grilujeme na otevřeném ohni. V průběhu grilování několikrát potřeme marinádou z každé strany.

  • 2

    Grilované plátky podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu