Zadělávané dršťky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Celer - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 ks Tymián sušený
  • 4 ks Dršťky vařené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 77879 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 639.6 mg
  • Draslík 503.7 mg
  • Vláknina 5458.9 mg
  • Vitamín A 5458.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme a nakrájíme na jemno.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a pokrájenou cibuli na ni osmahneme.

  • 3

    Přidáme nasekanou celerovou nať, oloupaná a nakrájená rajčata, na hrubo nasekaný česnek, koření a dršťky.

  • 4

    Zvlášť připravíme světlou jíšku z mouky a másla, zalijeme ji, rozmícháme do hladka a přilijeme k ostatnímu.

  • 5

    Vše společně povaříme cca 15 minut.

  • 6

    Jako přílohu podáváme vařené brambory anebo bílý chléb.

Komentáře k receptu