Smažený soukenický sekaný řízek

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Vejce slepičí
  • 25 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 160 g Strouhanka
  • 750 g Vepřový bok
  • 140 ml Mléko polotučné
  • 10 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 160.9 mg
  • Vláknina 1424.5 mg
  • Vitamín A 1424.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Umeleme jej, osolíme, opepříme a přidáme vejce rozšlehané s mlékem. Směs dobře promícháme a uložíme do chladničky.

  • 2

    Z prochladlé směsi tvarujeme oválné ploché řízky, 7-10mm silné. Obalíme je v prosáté mouce, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

  • 3

    Připravené řízky usmažíme v horkém oleji dozlatova.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu