Platýz s pórkem v alobalu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Platýz celý
  • 200 g Pórek
  • 30 g Zázvor celý
  • 60 g Olej sezamový
  • 6 g Sůl
  • 50 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 592 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 843.2 mg
  • Vláknina 2100 mg
  • Vitamín A 2100 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vybereme 4 menší platýze nebo vezmeme 4 filety, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a položíme každý kus zvlášť na alobal. Pórek omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Pórek a zázvor nasypeme na platýze, každého zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.

  • 2

    Platýze servírujeme přímo v alobalu, každý strávník si pokrm rozbalí sám.

Komentáře k receptu