Bavorské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 80 g Salám měkký
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 269.5 mg
  • Draslík 297.1 mg
  • Vláknina 3084.3 mg
  • Vitamín A 3084.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nakrájíme na kostičky, přidáme na nudličky pokrájený salám, vejce, sekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Vysoký roštěnec opláchneme, očistíme, odstraníme přebytečný tuk a silnou šlachovitou blánu. Připravené maso pokrájíme přes vlákno na 4 plátky silné 1,5 - 2 cm, o hmotnosti cca 120 - 150 g. Okraje roštěnek několikrát nařízneme, aby se maso při pečení nekroutilo, na navlhčeném prkénku silně naklepeme paličkou, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na plátky masa navrstvíme připravenou směs, svineme je a převážeme bílou nití.

  • 4

    Závitky ze všech stran rychle opečeme v kastrolu s rozpáleným sádlem. Vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno rozkrájenou cibuli, po chvíli zasypeme hladkou moukou. Za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vodou a rozmícháme.

  • 5

    Závitky vrátíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka v troubě, rozehřáté na 165°C.

  • 6

    Závitky vyjmeme, zbavíme nití, upravíme na talíře a přelijeme omáčkou, kterou jsme zjemnili máslem.

Komentáře k receptu