Hovězí kýta s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Hovězí kýta
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 700 g Lečo sterilované
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 59.9 mg
  • Draslík 646.9 mg
  • Vláknina 2039 mg
  • Vitamín A 2039 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v mouce. V teflonovém hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme po obou stranách a vyndáme z hrnce. Na zbylém rozpáleném sádle v hrnci osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou. Vložíme zpátky maso, hrnec přiklopíme a vaříme 30 minut do měkka.

  • 2

    Měkké maso opět vybereme z omáčky, přidáme lečo. Zamícháme, vložíme oloupaný a na tenká kolečka pokrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, dochutíme pepřem. Dusíme do změknutí zeleninového leča.

  • 3

    Na jednotlivé talíře rozdělíme připravené lečo, na něj poklademe teplé plátky masa. Nakonec přidáme vhodnou přílohu a podáváme.

Komentáře k receptu