Jehněčí kotlety na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 300 g Houby čerstvé
  • 600 g Jehněčí kotlety
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 863.7 mg
  • Vláknina 5010.3 mg
  • Vitamín A 5010.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, nakrájené houby podusíme na části másla, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.

  • 2

    Jehněčí kotlety mírně naklepeme, na okrajích nařízneme a zakapeme citronovou šťávou. Opečeme je na zbylém másle po obou stranách dozlatova.

  • 3

    Opečené kotlety urovnáme na mísu a každou kotletu potřeme rajčatovým protlakem a poklademe podušenými houbami.

  • 4

    Výpek zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou a povaříme.

  • 5

    Šťávu podáváme zvlášť.

Komentáře k receptu