Telecí na kmínu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 600 g Telecí plec
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 675 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 1026 mg
  • Vláknina 1518.8 mg
  • Vitamín A 1518.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme najemno cibuli a osmahneme na části másla dorůžova.

  • 2

    Přidáme na menší kostky nakrájené maso, posypeme drceným kmínem.

  • 3

    Za stálého míchání lehce osmahneme, zaprášíme moukou a opět osmahneme.

  • 4

    Pak zalijeme vychladlým vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.

  • 5

    Maso dusíme přiklopené za občasného promíchání.

  • 6

    Po změknutí jej vyjmeme, šťávu procedíme a maso opět do ní vložíme. Zjemníme malým kouskem másla.

Komentáře k receptu