Srnčí kýta s červeným vínem
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Citronová kůra
- 1 ks Rajčatová šťáva
- 1 ks Hovězí vývar základní
- 3 ks Nové koření celé
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 kg Srnčí kýta
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 5 polévková lžíce Víno červené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 17 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 15.3 mg
- Draslík 978 mg
- Vláknina 20452.1 mg
- Vitamín A 20452.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku zlehka osmahneme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Maso vložíme na základ slaninou ke dnu, opečeme, obrátíme, mírně podlijeme vývarem a a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do měkka.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem a povaříme.
-
4
Na závěr do šťávy přilijeme víno, ochutíme citrónovou šťávou, dle potřeby přisladíme a přecedíme.
-
5
Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky a brusinky.