Srnčí kýta s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Rajčatová šťáva
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 3 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Tymián čerstvý
  • 1 kg Srnčí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Zelenina kořenová
  • 5 polévková lžíce Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 978 mg
  • Vláknina 20452.1 mg
  • Vitamín A 20452.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, protkneme proužky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku zlehka osmahneme na tenké plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Maso vložíme na základ slaninou ke dnu, opečeme, obrátíme, mírně podlijeme vývarem a a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do měkka.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, opět podlijeme vývarem a povaříme.

  • 4

    Na závěr do šťávy přilijeme víno, ochutíme citrónovou šťávou, dle potřeby přisladíme a přecedíme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky a brusinky.

Komentáře k receptu