Kalmary se zeleninou
Suroviny
- 500 g Kalamáry
- 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
- 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
- 100 g Bambusové výhonky konzervované
- 100 g Kaštany jedlé
- 0.5 ks Koriandr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Česnek sušený
- 1 špetka Cibule sušená
- 1.4 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 510 mg
- Vláknina 2131.5 mg
- Vitamín A 2131.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninovu směs necháme rozmrazit, palmová srdíčka, kaštany a bambusové výhonky dáme okapat na síto a nakrájíme na plátky.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, vložíme veškerou zeleninu a za stálého míchání cca 4-5min orestujeme. Přidáme koření, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Poté přidáme omyté a osušené kalmary a za stálého míchání opékáme další 3-4min.
-
4
Koriandr omyjeme, necháme okapat a otrháme lístky.
-
5
Pokrm podáváme teplý, dozdobený lístky koriandru.