Jemné křehké vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 78.6 mg
  • Draslík 344 mg
  • Vláknina 71.3 mg
  • Vitamín A 71.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opeříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Zprudka opečeme na rozpáleném oleji po obou starnach dozlatova.

  • 3

    Do tlakového hrnce dáme asi 2 dl vody, vložíme pařník, dáme na oheň a opečené kotlety rozložíme na pařník tak, aby se nedotýkaly vody. Uzavřeme a dusíme asi 20 minut.

  • 4

    Kotlety pokapeme máslem a podáváme s vařenými nebo opékanými brambory, rýží a kompotem.

Komentáře k receptu