Vepřové plátky se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Vepřová kýta
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 70 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 199.8 mg
  • Vláknina 1889.8 mg
  • Vitamín A 1889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme očištěné na plátky nakrájené žampióny, sůl, protlak a dusíme.

  • 2

    Plátky jemně naklepeme, opepříme a z obou stran opečeme zprudka na rozpáleném oleji.

  • 3

    Přidáme k nim podušené houby a dusíme na mírném ohni doměkka.

  • 4

    Podáváme s brambory nebo rýží a kompotem.

Komentáře k receptu